Medvedev: - Tredje verdenskrig rykker nærmere

Mer Nato-støtte til Ukraina gjør at en tredje verdenskrig rykker nærmere, sier det russiske sikkerhetsrådets nestleder Dmitrij Medvedev.

Tredje verdenskrig nærmer seg, skriver nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev på Telegram. Foto: AFP
Tredje verdenskrig nærmer seg, skriver nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev på Telegram. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Natos løfter i Litauen tirsdag om mer våpen og penger til Ukraina kommer ikke til å hindre Russland fra å oppnå målene i Ukraina, uttaler Medvedev.

– Den komplett gale Vesten kunne ikke ha funnet på noe annet. Dette er faktisk en blindvei. Tredje verdenskrig nærmer seg, skriver Medvedev i et innlegg i meldingstjenesten Telegram.

Bildet utgitt av det russiske forsvarsdepartement 11. juli 2023, viser produksjon av militære pansrede kjøretøy.
Bildet utgitt av det russiske forsvarsdepartement 11. juli 2023, viser produksjon av militære pansrede kjøretøy. Vis mer

– Hva innebærer alt dette for oss? Det hele er opplagt. Den militære spesialoperasjonen kommer til å fortsette med de samme målene, skriver han videre.

Russland omtaler krigføringen mot Ukraina verken som krig eller invasjon, men som en «militær spesialoperasjon».

Medvedev var Russlands president fra 2008 til 2012, en periode der han fremstilte seg selv som en liberal og moderne politiker. I dag fremstår han som en antivestlig hauk som stadig tyr til sterke ord.

- Vil fortsette til Vesten gir opp

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov ble intervjuet av den indonesisk eavisen Kompas om krigen i Ukraina. Her gjentar han den russiske forklaringen på hvorfor krigen startet og hvorfor den ikke slutter.

– Svaret er veldig enkelt. Den vil fortsette frem til Vesten gir opp planene om å dominere, og besettelsen de har om å påføre Russland strategiske nederlag gjennom nikkedukken Kyiv. Så langt ser vi ingen tegn til at dette vil endre seg, sier Lavrov, ifølge Reuters.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Peter Foley / EPA
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Peter Foley / EPA Vis mer

Han gjentar behovet for «våpenhvile» og behovet for løsninger på det han omtaler som krisen i Ukraina.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har flere ganger sagt at Russland kunne stanset krigen på dagen ved å trekke seg ut fra okkuperte områder i Ukraina.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer