Medietilsynet: Halvparten av jentene mellom 13 og 14 år har blitt spurt om å dele nakenbilder

Nær halvparten av jentene i 13–14-årsalderen er blitt spurt om å sende nakenbilder av seg selv, viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2022.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Medietilsynet er det vanligste at jenter får nakenbilde fra ukjente på internett.

– At så mange unge jenter opplever mas og press fra ukjente om å dele nakenbilder, er bekymringsfullt, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Ifølge undersøkelsen er tallet langt lavere for gutter på samme alder.

Undersøkelsen viser at 47 prosent av jentene i aldersgruppen er blitt spurt om å sende nakenbilder, mot 20 prosent av guttene i samme aldersgruppe.

Politiet bekrefter at de også har registrert en økning i antall barn som selger nakenbilder eller videoer av seg selv på internett de siste årene. Vanligvis tar barna bilder eller videoer av seg selv, som de ofte deler på Snapchat.

– Vi vurderer det som sannsynlig at omfanget av kjøp og salg av nakenbilder og videoer av mindreårige kommer til å øke fremover, sier avsnittsleder Helge Haugland i Kripos. Han oppfordrer foreldre til å snakke med ungdommene sine om salg av nakenbilder og mulige konsekvenser, og ta kontakt med politiet dersom de finner ut at noe straffbart har skjedd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer