Medier: Wimbledon sier nei til russiske spillere

Wimbledon-arrangør All England Club kommer til å utestenge russiske spillere fra den prestisjetunge tennisturneringen i juni, melder flere medier.

Ifølge flere medier blir Daniil Medvedev og hans russiske landsmenn utestengt fra Wimbledon. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB
Ifølge flere medier blir Daniil Medvedev og hans russiske landsmenn utestengt fra Wimbledon. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB Vis mer
Publisert

Utøvere fra Russland og Hviterussland har hittil kunnet spille tenniskonkurranser i ATP-, WTA- og ITF-regi tross krigføringen i Ukraina. Det kan de gjøre så lenge det skjer under nøytralt flagg.

Tidligere i april kom det fram at Wimbledon-arrangør All England Club var i samtaler med britiske myndigheter om mulig utestengelse av russere og hviterussere. Den gang ble det sagt at de siktet på å ta en avgjørelse før fristen for deltakelse går ut i mai.

Ifølge Sportico og New York Times har de nå bestemt seg for å utelukke russere. Dermed vil verdenstoer Daniil Medvedev og verdensåtter Andrej Rublev ikke få spille den prestisjetunge turneringen.

På kvinnesiden er Anastasia Pavljutsjenkova på 15.-plass på rankingen.

Turneringen starter 27. juni og strekker seg over to uker. Det er imidlertid uklart om utelukkelsen også gjelder hviterussiske spillere.

New York Times skriver at også hviterussiske spillere vil bli nektet å delta i turneringen, mens nyhetsbyrået Reuters skriver at det ikke er besluttet endelig ennå.

Hviterussland har blitt ilagt strenge sanskjoner grunnet sin rolle i krigen i Ukraina.

Forrige måned sa Storbritannias idrettsminister Nigel Huddleston at Medvedev og hans landsmenn bør får startnekt hvis de ikke tar tydelig avstand fra Russlands president Vladimir Putin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer