Flere av Charlotte Kallas løpervenninner på det svenske landslaget, er kritiske til opplegget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Flere av Charlotte Kallas løpervenninner på det svenske landslaget, er kritiske til opplegget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Medier: Uro i svensk langrenn - store navn kan trekke seg fra landslaget

Flere svenske medier skriver om intern uenighet i svensk kvinnelangrenn. Store navn kan angivelig komme til å trekke seg fra landslaget.

Publisert

Flere løpere skal vurdere å forlate landslaget. Dette skriver blant annet de ofte svært velinformerte Aftonbladet, Expressen og SVT , uten å bruke navngitte kilder, men flere personer er sitert i artiklene.

– Vi må ta løpernes misnøye på alvor. Hvis ikke kan alt raseres, sier en kilde med godt innsyn i miljøet til Expressen.

Onsdag kom også beskjeden fra Sveriges Skiforbund om at herretrenerne Mattias Nilsson og Fredrik Uusitalo begge har sluttet i sine jobber. Førstnevnte oppgir familiære årsaker til at han gir seg.

For noen dager siden valgte stjernen Stina Nilsson å hoppe av langrenn og satse på skiskyting i stedet. Overfor Aftonbladet oppga hun blant annet som grunn at hun ikke var tilfreds med opplegget på landslaget.

Hun sa også at hun savnet Rikard Grip, landslagssjefen som sluttet etter 2018-19-sesongen. Hans etterfølger Jonas Petersen ga seg etter bare fire måneder i jobben.

– Han (Grip) spredte en bra og trygg energi. Jag tror ikke jeg har vært alene om å savne ham, sa Nilsson til avisen.

– Jeg vil også si at det har vært et turbulent år, og det har absolutt kanskje hjulpet meg til å ta denne beslutningen, fortsatte hun.

Andre løpere skal også være kritiske til deler av treningsopplegget.

Langrennssjefen i Det svenske skiforbundet, Daniel Fåhraeus, sier han er overrasket over opplysningene rundt mulige avhopp fra kvinnelandslaget.

– Dette har jeg ikke hørt noe om. Vi er akkurat i gang med å evaluere sesongen, sier han til Expressen og SVT.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.