Medier: Trumps Russland-ambassadør sier opp

USAs ambassadør til Russland, Jon Huntsman, har levert sin avskjedssøknad til president Donald Trump, opplyser kilder til amerikanske medier.

Det ryktes at Russland-ambassadør Jon Huntsman vil prøve å bli Utah-guvernør, en stilling han hadde fram til 2009. Arkivfoto: AP /Alexander Zemlianichenko, File / NTB scanpix
Det ryktes at Russland-ambassadør Jon Huntsman vil prøve å bli Utah-guvernør, en stilling han hadde fram til 2009. Arkivfoto: AP /Alexander Zemlianichenko, File / NTB scanpix Vis mer
Publisert

CNN siterer en kilde som sier oppsigelsen vil ha virkning fra 3. oktober. Huntsman har angivelig planer om å flytte hjem til Utah.

Medier spekulerer på om han vurderer å satse på et politisk comeback i delstaten, hvor han var en populær guvernør fra 2005 til 2009.

Republikaneren Huntsman har vært ambassadør i Moskva siden 2017. Den tidligere forretningsmannen var kritisk til Trump i starten av valgkampen i 2016, men snudde etter valget. 59-åringen har tidligere vært ambassadør i Singapore og Kina under demokratene Bill Clinton og Barack Obama. I 2012 gjorde Huntsman et mislykket forsøk på å bli presidentkandidat.

CNN meldte i forrige uke at Trump og Russlands president Vladimir Putin diskuterte et mulig ambassadørskifte i en telefonsamtale de formelt hadde om brannene i Sibir.

Mens det formelle forholdet mellom USA og Russland har fortsatt å forverre seg, blant annet gjennom en rekke amerikanske sanksjoner, har Trump tilsynelatende hatt en god tone med Putin.

Avisa Salt Like Tribune var først ute med å melde om Huntsmans beslutning og siterer følgende fra oppsigelsesbrevet til Trump:

– Jeg er beæret over den tilliten du har gitt meg som USAs ambassadør til Russland under denne historisk vanskelige perioden i det bilaterale forholdet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer