Det ryktes at Russland-ambassadør Jon Huntsman vil prøve å bli Utah-guvernør, en stilling han hadde fram til 2009. Arkivfoto: AP /Alexander Zemlianichenko, File / NTB scanpix
Det ryktes at Russland-ambassadør Jon Huntsman vil prøve å bli Utah-guvernør, en stilling han hadde fram til 2009. Arkivfoto: AP /Alexander Zemlianichenko, File / NTB scanpix Vis mer

Medier: Trumps Russland-ambassadør sier opp

USAs ambassadør til Russland, Jon Huntsman, har levert sin avskjedssøknad til president Donald Trump, opplyser kilder til amerikanske medier.

Publisert

CNN siterer en kilde som sier oppsigelsen vil ha virkning fra 3. oktober. Huntsman har angivelig planer om å flytte hjem til Utah.

Medier spekulerer på om han vurderer å satse på et politisk comeback i delstaten, hvor han var en populær guvernør fra 2005 til 2009.

Republikaneren Huntsman har vært ambassadør i Moskva siden 2017. Den tidligere forretningsmannen var kritisk til Trump i starten av valgkampen i 2016, men snudde etter valget. 59-åringen har tidligere vært ambassadør i Singapore og Kina under demokratene Bill Clinton og Barack Obama. I 2012 gjorde Huntsman et mislykket forsøk på å bli presidentkandidat.

CNN meldte i forrige uke at Trump og Russlands president Vladimir Putin diskuterte et mulig ambassadørskifte i en telefonsamtale de formelt hadde om brannene i Sibir.

Mens det formelle forholdet mellom USA og Russland har fortsatt å forverre seg, blant annet gjennom en rekke amerikanske sanksjoner, har Trump tilsynelatende hatt en god tone med Putin.

Avisa Salt Like Tribune var først ute med å melde om Huntsmans beslutning og siterer følgende fra oppsigelsesbrevet til Trump:

– Jeg er beæret over den tilliten du har gitt meg som USAs ambassadør til Russland under denne historisk vanskelige perioden i det bilaterale forholdet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer