Medier: Rubiales tiltalt etter VM-kysset

Påtalemyndigheten i Spania har tatt ut tiltale mot tidligere fotballpresident Luis Rubiales etter at han kysset Jennifer Hermoso under fotball-VM sist sommer.

Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales på vei inn til retten i 2023. Foto: NTB / AP
Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales på vei inn til retten i 2023. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder flere nyhetsbyråer og den spanske storavisen Marca. I tillegg til Rubiales tiltales tidligere landslagssjef Jorge Vilda og to forbundsansatte for å ha presset Hermoso til å uttale at kysset var gjensidig.

Påtalemyndigheten vurderer derimot at kysset skjedde uten samtykke fra Hermoso, og at det skjedde på en overrumplende og uventet måte. Opptrinnet fant sted etter VM-finalen i Sydney i juli i fjor, der Spania slo England 1-0.

Påtalemyndigheten har vurdert at kysset etter VM-finalen i Sydney i fjor var uten samtykke fra Jennifer Hermoso. Foto: NTB / AFP
Påtalemyndigheten har vurdert at kysset etter VM-finalen i Sydney i fjor var uten samtykke fra Jennifer Hermoso. Foto: NTB / AFP Vis mer

Rubiales (46) har vært anklaget for seksuelt overgrep mot Hermoso og for å ha presset både spilleren, en landslagssjef og to forbundsansatte til å støtte ham i etterkant.

Den tidligere spanske fotballtoppen har hele veien benektet å ha gjort noe galt. Han prøvde også å bli værende i stillingen sin som fotballpresident, men måtte gå av etter massivt press.

I oktober ble Rubiales utestengt av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) fra all fotball i tre år, og han måtte også trekke seg som visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som følge av skandalen.

Hermoso forklarte seg for en domstol i Madrid i starten av januar. Hun har uttalt at kysset var uønsket, og at Rubiales og hans medarbeidere prøvde å presse henne og familien hennes til å bagatellisere hendelsen.

Ifølge AP vil dato for rettssaken bli kjent senere. Rubiales risikerer inntil fire års fengsels dersom han blir kjent skyldig i seksuelt overgrep.

Foruten Rubiales og Vilda er Albert Luque (tidligere lagleder for landslaget) og Ruben Rivera (markedssjef i Spanias fotballforbund) tiltalt i saken.

(©NTB)

Mer om