Medier: Chelseas salgsprosess kan fortsette

Storbritannias regjering har gitt grønt lys til at Chelsea kan havne på nye hender. Sanksjonene mot klubbeier Roman Abramovitsj kompliserte arbeidet.

Roman Abramovitsj har eid Chelsea siden 2003, men nå jobbes det for å skaffe klubben en ny eier. Foto: Alastair Grant / AP / NTB.
Roman Abramovitsj har eid Chelsea siden 2003, men nå jobbes det for å skaffe klubben en ny eier. Foto: Alastair Grant / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ifølge nettstedet The Athletic har det vært samtaler mellom britiske myndigheter og banken Raine, som tar seg av Chelseas salgsprosess. Utfallet er at arbeidet med å få solgt klubben fortsetter der det slapp før Abramovitsj ble sanksjonert.

Allerede mot slutten av neste uke kan et bud på London-klubben bli vurdert, skriver The Telegraph. I Chelsea-leiren skal man føle seg trygge på at en avtale kan være på plass i løpet av fire til seks uker.

Storbritannias regjering innførte torsdag omfattende sanksjoner mot et knippe russiske oligarker, deriblant Abramovitsj. Han har eid Chelsea siden 2003, men varslet nylig at et salg er på trappene.

De harde tiltakene kom som følge av Russlands krigshandlinger i Ukraina. Forretningsmennene har fått fryst sine verdier.

Chelsea har fått en spesiallisens fra britiske myndigheter til å drive fotballvirksomheten videre fram mot slutten av mai. Det gjør at laget kan spille kamper og betale lønn til ansatte, men sanksjonene mot Abramovitsj går merkbart utover klubbdriften. De neste månedene får ikke de mørkeblå signere nye spillere, og de kan heller ikke selge klubbeffekter eller kampbilletter.

Søndag tar Chelsea imot Newcastle på Stamford Bridge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer