Medier: Boko Harams leder er død - skal ha utløst bombevest

Lederen for den militante islamistgruppa Boko Haram i Nigeria, Abubakar Shekau, skal ha tatt sitt eget liv, ifølge ubekreftede meldinger.

Abubakar Shekau skal være død, ifølge flere medier. (Foto: Rex/NTB)
Abubakar Shekau skal være død, ifølge flere medier. (Foto: Rex/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den nigerianske nettavisen HumAngle utløste Abubakar Shekau en bombevest da opprørere fra IS i vestafrikaprovinsen (ISWAP) angrep Boko Harams hovedkvarter i Sambisa-skogen nord i Nigeria.

Flere Boko Haram-krigere ble drept i den timelange skuddvekslingen, og lederens livvakter ble til slutt overmannet.

Deretter ble det innledet forhandlinger der ISWAP-opprørerne krevde at Shekau overga seg til dem, men han skal da ha utløst bombevesten.

Den nigerianske nettavisen Vanguard melder også at Boko Haram-lederen er død, men meldingene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Nigeriansk Taliban

Boko Haram ble dannet nordøst i Nigeria i 2002, og i begynnelsen ble gruppen omtalt som en nigeriansk versjon av afghanske Taliban ettersom det var store likheter i ideologi og synet på religion.

Grunnleggeren Mohammed Yusuf ble drept i det nigerianske politiets varetekt i juli 2009, og året etter utropte Abubakar Shekau seg til leder i en video. Boko Haram endret deretter gradvis taktikk og gjennomfører en rekke bombeangrep mot militæret, politiet, markeder, kirker og skoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer