Medier: Afghansk minister sier det blir en fredelig maktoverføring til en overgangsregjering

Den fungerende innenriksministeren i Afghanistan opplyser ifølge flere medier at det blir en fredelig maktoverføring til en overgangsregjering.

Publisert

Ifølge Al Jazeera og Al Arabiya uttaler Abdul Sattar Mirzakwal, Afghanistans fungerende innenriksminister, at makten vil bli overført til en overgangsregjering på fredelig vis og at Taliban ikke vil angripe Kabul. Afghanske TOLOnews melder det samme.

Dette er ikke bekreftet av andre kilder.

En talsmann for Taliban sier at gruppen venter på en fredelig overtakelse av Kabul og ikke vil gå til angrep. På Twitter skriver en talsperson at det er satt i gang forhandlinger med den afghanske regjeringen om dette.

Den saudiarabiske nyhetskanalen Al Arabiya skriver på Twitter at en Taliban-delegasjon forhandler med regjeringen inne i presidentpalasset i Kabul.

I en uttalelse fra Taliban, videreformidlet av Al Jazeera, skriver gruppen at den nå kontrollerer Afghanistan. Taliban oppfordrer alle afghanere til å holde seg i ro og bli værende i landet.

– Vi ønsker at det neste islamske regimet skal være en ansvarlig regjering som tjenere alle afghanere, skriver gruppen.

Taliban-styrker trengte søndag inn i utkanten av Kabul, etter å ha tatt kontroll over store deler av landet de siste ukene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer