Nent Group overtar som norsk PL-formidler på TV fra 2022. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix
Nent Group overtar som norsk PL-formidler på TV fra 2022. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Vis mer

Premier League

Medieekspert etter PL-kuppet: - Dette er sjokkerende for TV 2

Viasat-eier Nent Group har sikret seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. TV 2 nådde ikke opp i budrunden.

Publisert

TV 2 har hatt de norske Premier League-rettighetene siden 2010 og har dem fortsatt ut 2021/22-sesongen. Deretter overtar Nent, som også har de samme rettighetene i Danmark, Sverige og Finland.

Det var Kampanje som omtalte dette først. Nettstedet har vært tett på budprosessen.

– Det er sjokkerende for TV 2 å miste en så viktig sportsrettighet. Disse Premier League-rettighetene har også ført til at de har kunnet bygge opp sin strømmetjeneste, TV 2 Sumo, til å bli en stor suksess, sier redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje til NTB.

Ettertraktet

– Skøytefolket sliter med dårlige seertall på Viasat 4. De forklarer det med at seervanene er vanskelig å endre. Vil noe lignende skjer her?

– PL er en veldig ettertraktet rettighet, og de er i en egen divisjon. Folk er utrolig interessert i engelsk fotball og kampene med Liverpool og Manchester United.

Likevel er Hauger klar på at dette vil flytte store kundemasser.

– Fra august 2022 kan TV 2 miste kanskje 125.000 kunder over natten. Men TV 2 har rettighetene i ytterligere to og et halvt år, og de har muligheten til å vri satsingen til andre områder. De får frigjort mye penger, sier han.

– Tror du at det har vært utslagsgivende at Nent Group har kunnet by på rettighetene for hele Norden?

– Som nordisk aktør har de kunnet være mer aggressive. I slike forhandlinger tror jeg det har vært ufordelaktig å bare være en nasjonal kanal. Nent Group har jo også ambisjoner utenfor Norden.

Overveldet

Direktør Anders Jensen i Nent Group er overveldet over den nye og utvidede avtalen til sommeren 2028. Han mener dette bekrefter at Nent Group er ledende i det nordiske markedet.

– Premier League-fotball er en hjørnestein i vår sportssatsing, og med Norge i tillegg til rettighetene i Sverige, Danmark og Finland gir det oss et fundament for ytterligere utvikling for denne fantastiske idretten. Vi har satt rekord i å levere en verdensklassedekning av Premier League til en stor og dedikert fanskare i Norden. Våre sportsmedarbeidere er klare for å ta dette til et nytt nivå for mange år framover, sier Jensen.

Det er ikke kjent hva TV-giganten betaler for rettighetene til de seks sesongene som PL-vert. Tidligere har DN skrevet at TV 2 i 2015 betalte 1,8 milliarder kroner for tre sesonger med engelsk fotball.

Prisen har trolig økt betydelig siden den gang.

Store penger

Premier League genererer cirka 35 milliarder kroner i inntekter per år fra TV-rettigheter på verdensbasis. Det anslo PL-sjefen Richard Masters i mai.

TV 2-sjef Olav T. Sandes er skuffet over å miste flaggskipet Premier League til konkurrenten Nent.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne forlenget denne rettigheten, for etter ti år har Premier League en helt spesiell posisjon i TV 2. Vi gikk veldig langt, men alt har en grense. Vi har i TV 2 mange andre satsinger som vi også har et ansvar for å ivareta. I dag er vi skuffet, sier han til egen kanal.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.