Premier League

Medieekspert etter PL-kuppet: - Dette er sjokkerende for TV 2

Viasat-eier Nent Group har sikret seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. TV 2 nådde ikke opp i budrunden.

Nent Group overtar som norsk PL-formidler på TV fra 2022. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix
Nent Group overtar som norsk PL-formidler på TV fra 2022. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

TV 2 har hatt de norske Premier League-rettighetene siden 2010 og har dem fortsatt ut 2021/22-sesongen. Deretter overtar Nent, som også har de samme rettighetene i Danmark, Sverige og Finland.

Det var Kampanje som omtalte dette først. Nettstedet har vært tett på budprosessen.

– Det er sjokkerende for TV 2 å miste en så viktig sportsrettighet. Disse Premier League-rettighetene har også ført til at de har kunnet bygge opp sin strømmetjeneste, TV 2 Sumo, til å bli en stor suksess, sier redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje til NTB.

Ettertraktet

– Skøytefolket sliter med dårlige seertall på Viasat 4. De forklarer det med at seervanene er vanskelig å endre. Vil noe lignende skjer her?

– PL er en veldig ettertraktet rettighet, og de er i en egen divisjon. Folk er utrolig interessert i engelsk fotball og kampene med Liverpool og Manchester United.

Likevel er Hauger klar på at dette vil flytte store kundemasser.

– Fra august 2022 kan TV 2 miste kanskje 125.000 kunder over natten. Men TV 2 har rettighetene i ytterligere to og et halvt år, og de har muligheten til å vri satsingen til andre områder. De får frigjort mye penger, sier han.

– Tror du at det har vært utslagsgivende at Nent Group har kunnet by på rettighetene for hele Norden?

– Som nordisk aktør har de kunnet være mer aggressive. I slike forhandlinger tror jeg det har vært ufordelaktig å bare være en nasjonal kanal. Nent Group har jo også ambisjoner utenfor Norden.

Overveldet

Direktør Anders Jensen i Nent Group er overveldet over den nye og utvidede avtalen til sommeren 2028. Han mener dette bekrefter at Nent Group er ledende i det nordiske markedet.

– Premier League-fotball er en hjørnestein i vår sportssatsing, og med Norge i tillegg til rettighetene i Sverige, Danmark og Finland gir det oss et fundament for ytterligere utvikling for denne fantastiske idretten. Vi har satt rekord i å levere en verdensklassedekning av Premier League til en stor og dedikert fanskare i Norden. Våre sportsmedarbeidere er klare for å ta dette til et nytt nivå for mange år framover, sier Jensen.

Det er ikke kjent hva TV-giganten betaler for rettighetene til de seks sesongene som PL-vert. Tidligere har DN skrevet at TV 2 i 2015 betalte 1,8 milliarder kroner for tre sesonger med engelsk fotball.

Prisen har trolig økt betydelig siden den gang.

Store penger

Premier League genererer cirka 35 milliarder kroner i inntekter per år fra TV-rettigheter på verdensbasis. Det anslo PL-sjefen Richard Masters i mai.

TV 2-sjef Olav T. Sandes er skuffet over å miste flaggskipet Premier League til konkurrenten Nent.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne forlenget denne rettigheten, for etter ti år har Premier League en helt spesiell posisjon i TV 2. Vi gikk veldig langt, men alt har en grense. Vi har i TV 2 mange andre satsinger som vi også har et ansvar for å ivareta. I dag er vi skuffet, sier han til egen kanal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer