MDG og KrF endte mindre enn 7.000 stemmer under sperregrensen

MDG og KrF ender med tre representanter hver på Stortinget, fordi begge partiene ligger under sperregrensen på 4 prosent. Det dreide seg om små marginer.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (midten) kom inn på Stortinget, det samme gjorde nestleder Olaug Bollestad (t.h.). Hadde partiet fått knappe 6.200 stemmer til, ville den andre nestlederen, Ingelin Noresjø, også hatt en mulighet til å komme inn. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (midten) kom inn på Stortinget, det samme gjorde nestleder Olaug Bollestad (t.h.). Hadde partiet fått knappe 6.200 stemmer til, ville den andre nestlederen, Ingelin Noresjø, også hatt en mulighet til å komme inn. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert

Miljøpartiet De Grønne manglet ifølge NTBs utregninger 5.258 stemmer for å nå sperregrensen på 4 prosent. Kristelig Folkeparti manglet 6.157.

Med dette valgresultatet blir MDG representert med Une Bastholm fra Akershus og Lan Marie Berg og Rasmus Hansson fra Oslo. De har fått såkalte direktemandater. Hadde de krysset sperregrensen på 4 prosent, kunne de fått tre-fire utjevningsmandater i tillegg.

For KrFs del består den nye stortingsgruppa av Kjell Ingolf Ropstad fra Vest-Agder, Olaug Bollestad fra Rogaland, og Dag Inge Ulstein fra Hordaland. De ville også fått tre-fire utjevningsmandater på toppen av dette, hadde de fått de drøyt 6.200 stemmene de manglet.

Til sammen er det talt opp 2.905.743 stemmer, viser Valgdirektoratets oversikt. Dette gjenstår fortsatt å telle 0,2 prosent av de avlagte stemmene, så beregningen er ikke helt presis. Det er likevel snakk om såpass få stemmer at det knapt vil påvirke tallene for KrF og MDG.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer