Theresa May ba tirsdag Underhuset om mer tid til å forhandle med EU. Arkivfoto: PA / AP / NTB scanpix
Theresa May ba tirsdag Underhuset om mer tid til å forhandle med EU. Arkivfoto: PA / AP / NTB scanpix Vis mer

May ber Parlamentet om mer tid til brexit-samtaler

– Samtalene har nådd et kritisk punkt, sa britenes statsminister Theresa May til Underhuset tirsdag og ba om mer tid til forhandlinger med EU.

Publisert

– Vi er enige med EU om flere samtaler og trenger tid for å gjennomføre denne prosessen, sa den britiske statsministeren.

Ifølge May fortsetter samtalene med EU-ledere ut uken.

Hun fortalte at hun allerede har sagt til EU-parlamentet at det er nødvendig med juridisk bindende endringer av den såkalte backstopen, som skal sikre en fortsatt åpen grense mellom britiske Nord-Irland og EU-landet Irland.

May vil på ny orientere om brexitprosessen 26. februar dersom det ikke er oppnådd enighet om en skilsmisseavtale innen da, og hun lover at det i så fall skal holdes en rekke avstemninger i Parlamentet dagen etter.

– Hvis vi får gjennomslag for endringer i backstop-løsningen for grensen mellom Irland og Nord-Irland, får forbedret arbeidstakernes rettigheter og styrker Parlamentets rolle i den neste forhandlingsfasen, tror jeg vi kan komme fram til en avtale som dere kan støtte, sa May.

Labour-leder Jeremy Corbyn er imidlertid ikke fornøyd.

– Det virker som om statsministeren kun har én taktikk – å la klokken gå og håpe at medlemmene i dette huset vil presses til å støtte en mislykket avtale. Hun gambler med tid, folks jobber og framtida for industrien, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer