May ber Parlamentet om mer tid til brexit-samtaler

– Samtalene har nådd et kritisk punkt, sa britenes statsminister Theresa May til Underhuset tirsdag og ba om mer tid til forhandlinger med EU.

Theresa May ba tirsdag Underhuset om mer tid til å forhandle med EU. Arkivfoto: PA / AP / NTB scanpix
Theresa May ba tirsdag Underhuset om mer tid til å forhandle med EU. Arkivfoto: PA / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er enige med EU om flere samtaler og trenger tid for å gjennomføre denne prosessen, sa den britiske statsministeren.

Ifølge May fortsetter samtalene med EU-ledere ut uken.

Hun fortalte at hun allerede har sagt til EU-parlamentet at det er nødvendig med juridisk bindende endringer av den såkalte backstopen, som skal sikre en fortsatt åpen grense mellom britiske Nord-Irland og EU-landet Irland.

May vil på ny orientere om brexitprosessen 26. februar dersom det ikke er oppnådd enighet om en skilsmisseavtale innen da, og hun lover at det i så fall skal holdes en rekke avstemninger i Parlamentet dagen etter.

– Hvis vi får gjennomslag for endringer i backstop-løsningen for grensen mellom Irland og Nord-Irland, får forbedret arbeidstakernes rettigheter og styrker Parlamentets rolle i den neste forhandlingsfasen, tror jeg vi kan komme fram til en avtale som dere kan støtte, sa May.

Labour-leder Jeremy Corbyn er imidlertid ikke fornøyd.

– Det virker som om statsministeren kun har én taktikk – å la klokken gå og håpe at medlemmene i dette huset vil presses til å støtte en mislykket avtale. Hun gambler med tid, folks jobber og framtida for industrien, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer