Maxwells forsvarere krever ny rettssak

NTB-AFP-Ritzau: Ghislaine Maxwells forsvarere krever at det blir gjennomført en ny rettssak, etter at det kom fram at et jurymedlem skal ha fortalt resten av juryen at han selv var blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Forsvarerne til Ghislaine Maxwell (til høyre), som i forrige uke ble skyldig i å ha rekruttert mindreårige jenter som senere ble utsatt for overgrep av milliardæren Jeffrey Epstein (til venstre), krever en ny rettssak. Årsaken er at et jurymedlem selv sier han er blitt utsatt for seksuelle overgrep, og at han skal ha fortalt om dette for å overbevise andre jurymedlemmer. Foto: John Minchillo / AP / NTB
Forsvarerne til Ghislaine Maxwell (til høyre), som i forrige uke ble skyldig i å ha rekruttert mindreårige jenter som senere ble utsatt for overgrep av milliardæren Jeffrey Epstein (til venstre), krever en ny rettssak. Årsaken er at et jurymedlem selv sier han er blitt utsatt for seksuelle overgrep, og at han skal ha fortalt om dette for å overbevise andre jurymedlemmer. Foto: John Minchillo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Jurymedlemmet, en av de tolv som i forrige uke fant Maxwell skyldig i fem av de seks tiltalepunktene mot henne, blant annet å ha rekruttert mindreårige jenter som senere ble utsatt for overgrep, har blitt intervjuet av pressen flere ganger siden juryens avgjørelse ble kjent.

Han har blant annet fortalt at han bidro til å overbevise flere i juryen som var tvilsomme til forklaringene til to av de fire jentene som fortalte om angivelige overgrep de ble utsatt for av milliardæren Jeffrey Epstein og vennene hans. Mannen skal ha fortalt til resten av juryen at han ikke selv husker alle detaljene rundt overgrepene han selv ble utsatt for.

Maxwells forsvarere er bedt om å formelt be om en ny rettssak innen 19. januar, med lovnad om et svar senest 2. februar.

Maxwell ble kjent skyldig i å ha medvirket til overgrep av flere jenter helt ned i 14-årsalderen. Forholdene skal ha funnet sted mellom 1994 og 2004. Epstein, som lenge var Maxwells partner, tok sitt eget liv i fengsel mens han ventet på sin rettssak. Maxwell kan bli sittende i fengsel livet ut. Dato for straffutmålingen er ikke fastsatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer