Max (6) har snust fram narkotika og våpen verdt millioner

Labrador retrieveren Max har funnet narkotika og våpen for over 100 millioner svenske kroner. Slikt vanker det pris av.

I løpet av et år fant Max narkotika tilsvarende over 100 millioner svenske kroner. Foto: André de Loisted
I løpet av et år fant Max narkotika tilsvarende over 100 millioner svenske kroner. Foto: André de Loisted Vis mer
Publisert

Den seks år gamle søkshunden er nemlig kåret til årets narkotikahund i Sverige.

Max ble født i Storbritannia og kom som ettåring til Sverige, hvor han havnet hos Frida Hessbo i Skåne. Samme måned som han fylte to år, i 2019, besto han sertifiseringen som søkshund og har siden hatt en glitrende karriere i tollvesenet i Skåne.

– Max er ekstremt arbeidsvillig, han synes det er gøy å søke, sier Hessbo i en pressemelding fra den svenske kennelklubben.

I tillegg til å beskytte den svenske grensa, representerer duoen også Sverige i EU-samarbeidet mot organisert kriminalitet. Max og Hessbo har blant annet jobbet på grensen til Ukraina.

Blant beslagene Max har gjort, er en stor mengde narkotika i en dieseltank på en lastebil, og ni våpen i et karosseri, sier Hessbo.

– Dette er to som takket være flere års arbeid og opplæring, er blitt veldig dyktige. Med sitt engasjement og store entusiasme er de rollemodeller, heter det i begrunnelsen fra juryen, som består av representanter fra Svenska Kennelklubben og det svenske tollvesenet.

Følg Sol på Facebook!

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer