Forbud mot å ha dyr

Mattilsynet nektet nesten 80 personer å ha dyr

Mattilsynet slår hardere ned på tilfeller med langvarig dårlig dyrevelferd.

Ifølge Mattilsynet har de begynt å følge opp dårlig dyrehold mer systematisk enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Ifølge Mattilsynet har de begynt å følge opp dårlig dyrehold mer systematisk enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Antall politianmeldte tilfeller økte fra rundt 25 i 2017 til omtrent 45 i 2018. Det viser Mattilsynets årsrapport , ifølge Nationen.

Mattilsynet skriver i rapporten at kronisk dårlig dyrehold påfører mange dyr lidelse over lang tid, og at tilsyn med slike dyrehold sjeldent gir ønsket effekt.

– Vi har derfor begynt å følge opp disse dyreholdene mer systematisk enn tidligere. Dyreholdene må enten vise varig bedring eller fases ut raskere, skriver Mattilsynet.

Tallene i årsrapporten sier ikke noe om økningen i forbudene mot dyrehold er knyttet til kjæledyr eller produksjonsdyr.

– Vi kommer med mer detaljerte tall om det senere, sier seksjonssjef Torunn Knævelsrud i Mattilsynet til Nationen.

Hun sier at de har god oversikt over produksjonsdyr i jordbruket, men at det er mer krevende å oppdage tilfellene med dårlig dyrehold knyttet til kjæledyr.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer