Ifølge Mattilsynet har de begynt å følge opp dårlig dyrehold mer systematisk enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Ifølge Mattilsynet har de begynt å følge opp dårlig dyrehold mer systematisk enn tidligere. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

Forbud mot å ha dyr

Mattilsynet nektet nesten 80 personer å ha dyr

Mattilsynet slår hardere ned på tilfeller med langvarig dårlig dyrevelferd.

Publisert

Antall politianmeldte tilfeller økte fra rundt 25 i 2017 til omtrent 45 i 2018. Det viser Mattilsynets årsrapport , ifølge Nationen.

Mattilsynet skriver i rapporten at kronisk dårlig dyrehold påfører mange dyr lidelse over lang tid, og at tilsyn med slike dyrehold sjeldent gir ønsket effekt.

– Vi har derfor begynt å følge opp disse dyreholdene mer systematisk enn tidligere. Dyreholdene må enten vise varig bedring eller fases ut raskere, skriver Mattilsynet.

Tallene i årsrapporten sier ikke noe om økningen i forbudene mot dyrehold er knyttet til kjæledyr eller produksjonsdyr.

– Vi kommer med mer detaljerte tall om det senere, sier seksjonssjef Torunn Knævelsrud i Mattilsynet til Nationen.

Hun sier at de har god oversikt over produksjonsdyr i jordbruket, men at det er mer krevende å oppdage tilfellene med dårlig dyrehold knyttet til kjæledyr.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.