Mattilsynet har undersøkt produkter som middager, desserter, grøtpulver, mellommåltidsprodukter og snacks. Produktene selges i de største dagligvare- og helsekostbutikkene, samt i noen større nettbutikker. Ingen av produktene var produsert i Norge, men kom fra EU/EØS-land.

Amerikansk teknologigründer risikerer 15 år i fengsel
– Småbarn er en sårbar gruppe. Riktig merking av barnemat er viktig for at foreldre skal ha mulighet til å ta gode og riktige valg. Foreldre skal kunne stole på merkingen og få alle opplysningene de trenger, sier seksjonssjef Marit Fallebø i Mattilsynet.
Blant feilene som ble avdekket, var manglende oversettelse av produktopplysninger til norsk, manglende mengdeangivelse av viktige ingredienser og manglende samsvar mellom opplysninger i innholdsfortegnelsen på selve produktet og hva produsenten oppgir i produktdatabladet, som er den faktiske «oppskriften».

Haaland mister Finland-kampen: – Trenger fortsatt to-tre uker
De fleste feilmerkingene har ikke kunnet medføre helsefare. Unntaket er ikke god nok merking av ingredienser som kan gi allergiske reaksjoner. Slike ingredienser skal være fremhevet i ingredienslisten.
– Det er svært viktig at foreldrene til barn med allergier og intoleranse raskt får en oversikt over slike ingredienser, sier Fallebø.
(©NTB)