Mattilsynet innfører forbud mot fuglejakt i 15 kommuner i Rogaland

I et forsøk på å hindre smitte av høypatogen fugleinfluensa innfører Mattilsynet jaktforbud på fugl i deler av Rogaland.

Foto: Paul Kleiven / NTB.
Foto: Paul Kleiven / NTB. Vis mer
Publisert

Jaktforbudet innføres i de samme kommunene som allerede har portforbud for fjærfe og andre fugler i fangenskap, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Disse kommunene omfattes av forbudet: Kvitsøy, Randaberg, Sandnes, Sola, Stavanger, Klepp, Time, Gjesdal, Hjelmeland, Strand, Bjerkreim, Lund, Sokndal, Eigersund og Hå.

– Det er påvist smitte av fugleinfluensa på ville fugler i dette området, hvor det også er stor tetthet av fjærfe og andre fugler i fangenskap. Spredning av virus i dette området vil øke smittefaren for alle fugler i fangenskap. Mange fugler i fangenskap kan bli syke og dø, som igjen kan skape store utfordringer for produksjon av egg og slaktekylling/fjærfekjøtt, sier fagdirektør Ole-Herman Tronerud i Mattilsynet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer