Færre brudd på dyrevelferdsloven

Mattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn

Færre brudd på dyrevelferdsloven ble oppdaget i årets fire første måneder sammenlignet med fjoråret, viser Mattilsynets rapport.

Mattilsynet oppdaget færre dyrehold med alvorlig vanskjøtsel i årets fire første måneder sammenlignet med i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mattilsynet oppdaget færre dyrehold med alvorlig vanskjøtsel i årets fire første måneder sammenlignet med i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I løpet av første tertial 2019 fikk Mattilsynet 3.708 bekymringsmeldinger tilknyttet dyrevelferd. Dette er en svak nedgang fra samme periode i 2018, da antallet meldinger var 3.739. Flest bekymringsmeldinger dreier seg om kjæledyr, men mange gjelder også hester og produksjonsdyr.

I løpet av årets fire første måneder ble det ført tilsyn med dyrevelferden i 3.074 dyrehold. Dette er 106 flere enn i samme periode i fjor. Større og mindre brudd på regelverket ble oppdaget i 38 prosent av disse dyreholdene, mot 47 prosent i 2018. Det er fremdeles vanskelig å si om det eksisterer en reell nedgang i antallet brudd på regelverket, da dette påvirkes av hvilke dyrehold som blir valgt ut for tilsyn, understreker Mattilsynet.

– Mattilsynet prioriterer å føre tilsyn i de dyreholdene der vi mener det er størst risiko for brudd på regelverket for dyrevelferd, sier Torunn Knævelsrud, leder ved seksjon dyrevelferd i Mattilsynet i en pressemelding.

I totalt 23 dyrehold ble det gitt forbud mot aktiviteter med dyr og det var 17 tilfeller av politianmeldelser. Alvorlig vanskjøtsel ble registrert i 19 dyrehold.

– Mattilsynet er avhengig av at publikum melder fra om dyr som lider. Bruk varslingsknappen på mattilsynet.no. Det er viktig å legge inn god informasjon om hvor dyrene er, og hva som er galt i dyreholdet. Det gjør det enklere for Mattilsynet å vurdere alvoret i melding og finne dyrene, sier Knævelsrud.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer