Vis mer

Mattilsynet: Chips-fettet er blitt sunnere

Nå kan fredagskosen nytes med bedre samvittighet enn før.

(upublisert) Opprettet




De siste 19 årene har det blitt stadig mindre mettet fett og transfett i norske chips- og nøtteposer.


Mattilsynet har undersøkt 14 ulike typer chips og saltede nøtter fra produsenter som Kims, Maarud og Sørlandschips.


Mens det i 1996 var 13 gram mettet fett i en vanlig chipspose, er tallet nå nede i 2-4 gram, ifølge undersøkelsen.


Årsaken er blant annet at flere produsenter har byttet ut palmeolje med solsikkeolje, rapsolje og peanøttolje.


– Analysen vi har gjennomført viser gjennomgående at produsentenes utfasing av palmeolje til fordel for bedre alternativer har hatt en positiv effekt på fettsammensetningen i tortilla- og potetchips, sier seksjonssjef Merethe Steen.


Tilsynet kan også slå fast at det kun finnes ubetydelige mengder tungmetaller som arsen, kadmium og bly i chipsen.


Legg til sol_no på SnapChat




Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.