Mattilsynet: Chips-fettet er blitt sunnere

Nå kan fredagskosen nytes med bedre samvittighet enn før.





De siste 19 årene har det blitt stadig mindre mettet fett og transfett i norske chips- og nøtteposer.


Mattilsynet har undersøkt 14 ulike typer chips og saltede nøtter fra produsenter som Kims, Maarud og Sørlandschips.


Mens det i 1996 var 13 gram mettet fett i en vanlig chipspose, er tallet nå nede i 2-4 gram, ifølge undersøkelsen.


Årsaken er blant annet at flere produsenter har byttet ut palmeolje med solsikkeolje, rapsolje og peanøttolje.


– Analysen vi har gjennomført viser gjennomgående at produsentenes utfasing av palmeolje til fordel for bedre alternativer har hatt en positiv effekt på fettsammensetningen i tortilla- og potetchips, sier seksjonssjef Merethe Steen.


Tilsynet kan også slå fast at det kun finnes ubetydelige mengder tungmetaller som arsen, kadmium og bly i chipsen.


Legg til sol_no på SnapChat




Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder