Australia:

Måtte evakuere da haier begynte å rive i stykker katamaran

Tre menn ble evakuert og kom seg i sikkerhet etter at haier begynte å rive i stykker det oppblåsbare skroget på katamaranen de satt i utenfor Australias kyst.

Et bilde frigitt av Australian Maritime Safety Authority som skal vise katamaranen etter at den ble angrepet av haier utenfor Australias kyst. Foto: Australian Maritime Safety Authority/Handout via REUTERS
Et bilde frigitt av Australian Maritime Safety Authority som skal vise katamaranen etter at den ble angrepet av haier utenfor Australias kyst. Foto: Australian Maritime Safety Authority/Handout via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre mennene, to russere og en franskmann, ble evakuert av et lasteskip mens de fløt rundt i det hairike Korallhavet rundt 800 kilometer sørøst for Cairns, utenfor Australias nordøstlige kyst.

– Begge skrogene på fartøyet var blitt ødelagt etter flere haiangrep, står det i en uttalelse fra Australian Maritime Safety Authority.

Myndighetene opplyser at de tre mennene skulle seile fra Vanuatu i Stillehavet til Cairns, en strekning på over 2000 kilometer, i en katamaran med oppblåsbare skrog.

Tidlig onsdag morgen måtte mennene sende ut nødsignal. Videoopptak fra et redningshelikopter viser katamaranen bevege seg på den rolige sjøen idet lastefartøyet Dugong Ace ankommer for å plukke med seg mennene.

Ifølge australske myndigheter er Korallhavet blant stedene på kloden med mest hai.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer