Matprisene i Storbritannia med største hopp siden finanskrisen

Prisen på mat steg mer enn 10 prosent i august sammenlignet med året før, ifølge bransjeorganisasjonen BRC.

Inflasjonsutsiktene ser dystre ut i Storbritannia for tiden, som opplever de største prisøkningene på matvarer siden finanskrisen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Inflasjonsutsiktene ser dystre ut i Storbritannia for tiden, som opplever de største prisøkningene på matvarer siden finanskrisen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ikke siden finanskrisen i 2008 har matprisene i Storbritannia opplevd et større prishopp på så kort tid, skriver Sky News.

Årsaken til prisøkningen henger sammen med krigen i Ukraina og påvirkningen den har på prisen på dyremat, kunstgjødsel, hvete og vegetabilsk olje.

Prisen på ferskvarer var 10,5 prosent høyere i august i år sammenlignet med samme periode i fjor. I juli var prisøkningen på 8 prosent sammenlignet med året før. Prisnivået er det høyeste siden 2005.

Økte matpriser er en største faktoren til den høye inflasjonen i Storbritannia. I juli var inflasjonen 10,1 prosent, ifølge det britiske statistikkbyrået ONS.

Analytikere har spådd at britene kan oppleve inflasjon på 18 prosent neste år som følge av kraftig prisøkning på strøm.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer