Matmangel-spekulasjoner: Nå varsler Kim endring

Nord-Koreas leder Kim Jong-un oppfordrer til en grunnleggende transformering av landbruket mens det spekuleres i om matmangelen landet forverres.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un oppfordrer til en grunnleggende transformering av landbruket i landet. Foto: KCNA via AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un oppfordrer til en grunnleggende transformering av landbruket i landet. Foto: KCNA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Å nå målene for årets kornproduksjon er en førsteprioritet, var budskapet til Kim på den andre dagen av et partimøte som tar for seg landets landbruksutvikling mandag, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Nyhetsbyrået utdypet ikke hvilke tiltak Nord-Korea vil gjennomføre for å transformere landbruket, men Kim understreket at endringene må skje i løpet av de neste årene.

Kims uttalelser kommer midt i spekulasjoner rundt en økende matmangel i landet, men Nord-Korea har avvist at de ikke makter å forsørge sine innbyggere.

Tidligere i februar sa Sør-Korea at matsituasjonen i Nord-Korea ser ut til å ha forverret seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer