Mathias (19) tok VM-gull

Mathias Holbæk (19) leverte et kjemperykk på tampen og tok gull på fellesstarten over 20 kilometer klassisk i junior-VM langrenn i canadiske Whistler mandag.

Mathias Holbæk tok gull i junior-VM mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Mathias Holbæk tok gull i junior-VM mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finske Niko Anttola sikret sølvmedaljen, mens Kristian Kollerud tok bronsemedaljen. Holbæk og Anttola kjempet om gullet mot slutten, men da rykket Holbæk hadde ikke finnen noe å stille opp med.

Holbæk endte på den sure fjerdeplassen på sprinten lørdag og fikk dermed virkelig revansje mandag.

Holbæk vant med sju sekunder på Anttola. Kollerud var også sterk i avslutningen og tok bronsen tre sekunder foran tyske Elias Keck.

Lars Michael Bjertnæs ble nummer åtte, mens Lars Heggen endte på 10.-plass.

God start

Etter at det norske laget hadde levert en kjempestart, ble det etter hvert for tungt for flere av dem i kampen om seiere og medaljene.

Til slutt var det bare Holbæk og Anttola i tet, der nordmannen var sterkest og vant.

De norske kom svært godt i gang i konkurransen. Etter sju kilometer lå de som de fire fremste, men flere løpere jaktet rett bak.

Heggen ledet feltet, men det var ingen store avstander halvveis i løpet. De norske hadde besøk av finske Anttola, men etter det skilte det litt over ti sekunder ned til den andre gruppen.

Norsk jubeldag

Etter at løperne hadde passert halvveis satte Anttola umiddelbart opp farten. Det gjorde at Kollerud og Bjertnæs måtte slippe litt. Også Heggen så ut til å slite litt etter elleve kilometer.

Dermed var det opp til Holbæk i kampen om gullmedaljen. Der leverte nordmannen og sikret gullet.

Dermed ble det en kjempedag for de norske i Whistler. Tidligere mandag sikret Milla Grosberghaugen Andreassen gullet i kvinnenes konkurranse.

(©NTB)

Mer om