Massive avbestillinger hos påskeaktørene: – Det får enorme konsekvenser

Årets påskeferie så ut til å gi hyttekommunene et stort løft. Nå opplever de derimot store avbestillinger. Det vil få enorme konsekvenser, mener Virke Reiseliv.

Coronasituasjonen medfører få skiturister på Trysil. Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter.Fageråsen. Foto: Lise Åserud / NTB
Coronasituasjonen medfører få skiturister på Trysil. Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter.Fageråsen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

aVirke Reiseliv, som organiserer bedrifter i reiselivsbransjen, har gjennomført en undersøkelse rundt årets påskeferie. Reisemål i fylket Viken er blant de mest populære. Blant dem som har svart at de sannsynligvis tilbringer påsken i Norge, har 24 prosent fylket som reisemål. Undersøkelsen viser at totalt 31 prosent har planlagt å ta påskeferie i år.

– Vi fikk beskjeden om at det ville bli mulig med påskeferie for noen uker siden, men etter det har vi fått flere innstramninger. En trodde at man skulle få lov til å reise på hotell i eget land, våre medlemmene som driver skidestinasjonene har meldt om gode tall. Det så ut som at påsken kunne hjelpe vinteraktørene over kneika etter en vanskelig vintersesong, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv til NTB.

Tallene viser også at 24 prosent av dem som har planlagt å ta påskeferie, ville tilbrakt den på hotell eller på et annet overnattingstilbud i landet, dersom det ikke hadde vært restriksjoner. En lovende påske for hotellbransjen ser derimot ut til å gå i vasken.

– Vi hører nå om massive avbestillinger på hotellene. Det får enorme konsekvenser ettersom fjorårets påske ble avlyst. Det som er trist for disse virksomhetene er at det var flere enn noen gang som hadde planlagt hotellpåske, og veldig mange av dem i Viken, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer