Massetesting rulles ut for fullt

Det nasjonale systemet for massetesting på skoler og barnehager skal nå rulles ut i områder med høy smitte.

Elever på Kuben yrkesarena i Oslo startet torsdag opp med massetesting. De neste ukene skal samme system rulles ut på flere skoler i Oslo og andre steder i landet. Foto: Lise Åserud / NTB
Elever på Kuben yrkesarena i Oslo startet torsdag opp med massetesting. De neste ukene skal samme system rulles ut på flere skoler i Oslo og andre steder i landet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Massetesting er ett av flere verktøy for å komme i mål med TISK-arbeidet. FHI og Helsedirektoratet jobber nå med å rulle ut massetesting på undervisningsinstitusjoner og barnehager, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på den nasjonale koronapressekonferansen torsdag.

Han viste til at testingen allerede er i gang i Vestland fylke og i Oslo.

Myndighetene har lenge jobbet med en plan for testingen, og torsdag gikk direktoratet ut med sin veileder for testingen. Planen er å bruke hurtigtester, og det legges opp til at elevene kan teste seg selv med en pinne opp i nesen.

– I første omgang prioriterer vi barn og unge i områder med høy smitte, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Regjeringen har satt av 836 millioner kroner til massetestingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer