Massetesting etter bar-smitte i Beijing

I alt 166 koronasmittede i Kina er knyttet til en bar i hovedstaden Beijing, ifølge myndighetene. Dermed skal alle beboerne i området testes de neste dagene.

En kvinne blir testet for covid-19 ved en teststasjon i Beijing søndag. Foto: Andy Wong / AP / NTB
En kvinne blir testet for covid-19 ved en teststasjon i Beijing søndag. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Smittetallet i byen er lavt etter internasjonal standard, men høyt i Kina, som fortsatte holder fast på sin nullvisjon med tanke på koronasmitte, skriver BBC.

Utbruddet ble sporet til utestedet Heaven Supermarket Bar i det velkjente utelivsområdet Sanlitun i bydistriktet Chaoyang.

To bygninger med flere hundre beboere ble stengt av på søndag etter meldinger om et smittetilfelle, melder nyhetsbyrået Reuters.

Noen innbyggere forteller at det har fått tekstmelding om å henvende seg til myndighetene dersom de har vært på barer i Sanlitun.

Kinesiske myndigheter har skjerpet noen koronarestriksjoner igjen på grunn av smitteutbruddet. De fleste elever i hovedstaden får ikke vende tilbake til skolen neste uke som planlagt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer