Massetesting av elever i Oslo-skolen fra neste uke

Neste onsdag starter Oslo kommune med massetesting av elever og ansatte i videregående skoler. Stovner er først ute.

Medisinstudent Karen Sørbø Larsen med en koronatest etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og assisterende helsedirektør Espen Nakstad har orientert pressen om nye hurtigtester på Aker sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Medisinstudent Karen Sørbø Larsen med en koronatest etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og assisterende helsedirektør Espen Nakstad har orientert pressen om nye hurtigtester på Aker sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Massetestingen er et pilotprosjekt med bruk av spyttprøver.

– Vi må teste ut en løsning på én skole først, for dette er komplisert, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV) til bladet Utdanningsnytt.

Høyre i Oslo har etterlyst massetesting av elever etter vinterferien.

– Vi har ønsket dette lenge, og vi skulle gjerne startet med det før, men vi har vært avhengige av klarsignal fra Helsedirektoratet til å sette i gang med spyttprøver, sier Thorkildsen, som sier at først nå er teknologien, logistikken og kapasiteten på plass.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer