Masseevakuering etter brann i industriområde: - Situasjonen er uavklart

Brannen på Rafnes industriområde i Bamble er ikke under kontroll, og alle de 1.200 som jobber på området blir evakuert.

Publisert
Sist oppdatert

– Situasjonen er fortsatt uavklart, og det har potensial til å bli en større hendelse, sier politiets innsatsleder Ståle Fuglaas til Varden.

– Det vi jobber med nå er å evakuere ut 1.200 personer som jobber her, sier Fuglaas.

Ifølge Sør-Øst politidistrikt skal to personer ha fått brannskader i forbindelse med hendelsen.

- De blir tilsett av helse på stedet. Det skal dreie seg om lettere skader, sier operasjonsleder Erik Gunnerød til TV 2. Begge personene jobber som brannmenn i industrivernet, ifølge NTB.

Operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt sier til NTB at det er besluttet at arbeiderne på området skal «avslutte for dagen», og at dette skiller seg noe fra en «evakuering».

– Med en evakuering er det et skadepotensial. Slik jeg forstår det, når det oppstår en slik hendelse, har ikke arbeiderne noe arbeid å gå til, sier Gunnerød.

Ifølge innsatsleder Fuglaas er det ikke eksplosive gasser på avveie, men brannen er ikke under kontroll, og den har potensial til å spre seg ytterligere på industriområdet. Gunnerød sier at spredningspotensialet handler om at brannen kan nå andre gasstanker – men at det foreløpig ikke er indikasjoner på at dette vil bli tilfelle.

Brannvesenet fortsetter arbeidet på stedet.

Saken oppdateres.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer