Marte Olsbu Røiseland fortsetter skiskytterkarrieren

Etter en solid tenkepause har skiskytterstjernen Marte Olsbu Røiseland (31) bestemt seg for å gå løs på en ny sesong.

Marte Olsbu Røiseland fra Norge på pokalene for og ha vunnet verdenscupen sammenlagt og sprint- og jaktstartcupen etter 12,5km fellesstart for kvinner under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Marte Olsbu Røiseland fra Norge på pokalene for og ha vunnet verdenscupen sammenlagt og sprint- og jaktstartcupen etter 12,5km fellesstart for kvinner under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter hun på Instagram. «Mannen min skal til Tyskland, så da har jeg vel ikke noe valg. Vi skal «rocke» VM i Oberhof», skriver Olsbu Røiseland.

Dermed starter hun i disse dager sesongoppkjøringen i likhet med lagvenninner i landslaget. Sørlendingen var med da laguttaket til 2022/23-sesongen ble gjort i mars, men da var det ikke avklart om hun kom til å fortsette.

At ektemannen Sverre Olsbu Røiseland nylig ble ansatt som assistenttrener for de tyske skiskytterkvinnene, ser ut til å ha vært en viktig faktor bak valget om å fortsette karrieren.

Froland-løperen gjorde kjempesuksess i OL i Kina og vant verdenscupen sammenlagt i vinter. De sportslige resultatene har det ikke vært noe å utsette på, men skadeproblematikk har sannsynligvis vært blant tingene Olsbu Røisland har overveid før hun tok valget om å fortsette. Hun har slitt med en hofteskade de siste årene som har gjort at hun har måttet tilpasse treningen.

I forrige uke ble det for øvrig klart at hennes ektemann Sverre Olsbu Røiseland blir assistenttrener for de tyske skiskytterkvinnene kommende sesong.

Til vinteren starter i finske Kontiolahti 29. november med Olsbu Røiseland som tittelforsvarer. VM i Oberhof i februar blir sesongens store mål.

Gleder landslagssjefen

Mandag var Olsbu Røiseland i samtaler med trenere og landslagsledelse om planen for framtiden. Landslagssjef Per Arne Botnan beskriver det som et godt møte der de fikk diskutert hvordan en plan for Olsbu Røiseland kan se ut.

– For henne, som for mange andre, har det vært to tøffe år. Så man måtte se på hvordan det er med motivasjonen, og hvordan man kan få lagt ting til rette for at hun fortsatt kan satse. Skal du være med i et lag, må du også delta i vesentlig grad, slik at det blir utbytte av det for begge parter, sier han til NTB.

Intervjuet med Botnan ble gjort like før Olsbu Røiseland bekreftet at hun fortsetter karrieren, men det er ingen tvil om at han er glad for å ha henne med videre.

– Selvfølgelig. Hun var verdens beste skiskytter i vinter. Det er hun og Tiril (Eckhoff) som har vært best, og om vi kan få dem med i flere år, vil det hjelpe de yngre til å lære og være på et høyere nivå, sier landslagssjefen.

Medaljegrossist

Olsbu Røiseland gjorde kjempesuksess i OL i Kina og vant verdenscupen sammenlagt i vinter. De sportslige resultatene har det ikke vært noe å utsette på, men skadeproblematikk har vært blant tingene Froland-løperen har overveid før hun tok valget om å fortsette.

Hun har slitt med en hofteskade de siste årene som har gjort at hun har måttet tilpasse treningen.

Til vinteren starter i finske Kontiolahti 29. november med Olsbu Røiseland som tittelforsvarer. VM i Oberhof i februar blir sesongens store mål.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer