Marokko-saken

Marokko-drapsmenn dømt til døden

De tre mennene som var tiltalt for å ha drept drept norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko, er dømt til døden.

Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Danmarks Radio.

Det var ventet at mennene kunne risikere dødsstraff, men Marokko har ikke henrettet noen siden 1993.

Det er foreløpig uvisst om de dømte kommer til å anke dommen. Ankefristen er på ti dager.

Maren Ueland (28) fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept i nærheten av Imlil i Atlasfjellene i desember i fjor. I alt 24 menn står tiltalt i rettssaken etter drapene, som har gått i terrordomstolen i Salé i Marokko.

Ba om tilgivelse

– Det finnes ingen gud utenom Allah, og Muhammed er hans profet. Måtte Gud tilgi meg, sa Abdessamad Ejjoud under rettsmøtet i byen Salé torsdag.

Det skriver det marokkanske nettstedet Medias24.

Han er en av de hovedtiltalte i rettssaken etter drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Han risikerer å bli dømt til døden.

Torsdag fikk han og de øvrige 23 tiltalte mulighet til å si noen siste ord før dommen faller. Ifølge Medias24 brukte flere sin taletid til å nekte for å være involvert i noen terrorcelle, og noen kalte også drapene for barbariske.

Ueland-familiens norske bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen, var torsdag ettermiddag i kontakt med familiens marokkanske advokat, som var til stede i rettssalen.

I rettssalen fremmet også den marokkanske advokaten et erstatningskrav på vegne av Ueland-familien.

– Det ble fremmet et krav til marokkanske myndigheter tilsvarende 150.000 euro (rundt 1,4 millioner norske kroner, journ.anm.). Dersom familien mottar oppreisning, vil alt gå til stiftelsen de vil opprette i Maren Uelands navn, sier Paulsen til NTB.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at en ansatt ved den norske ambassaden i Marokko har vært til stede i rettssalen i Salé som representant for norske myndigheter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer