Marit Hermansen fotografert i mars, da hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marit Hermansen fotografert i mars, da hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Marit Hermansen er død

Marit Hermansen, moren til Benjamin Hermansen, er død.

Publisert

Marit Hermansen mistet sin sønn Benjamin Hermansen i 2001, da han ble stukket ned med kniv og drept på Holmlia i Oslo av tre personer tilknyttet nynazistmiljøet.

Hermansen som var født i 1955, sovnet stille inn etter en kort sykdomsperiode, skriver Benjamins Minnefond på Facebook.

Marit Hermansen har vært sentral i minnefondets arbeid og en stor ressurs i antirasistisk arbeid og eget yrkesliv. Hun mottok Kongens fortjenstmedalje i mars.

– Marit har valgt å bruke den personlige sorgen til å sette ord på rasismen som et samfunnsproblem. Vi vet at dette ikke har vært lett. Men gjennom dette har hennes sorg blitt vår sorg, sa direktør Guri Hjeltnes ved HL-senteret da utmerkelsen ble overrakt i mars.

HL-senteret har samarbeidet med Hermansen i flere år, blant annet i forbindelse med Benjaminprisen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.