Marerittet fortsetter: Hevder det finnes bilder fra julefestene

Statsminister Boris Johnsons tidligere rådgiver Dominic Cummings sier det finnes bilder fra de angivelige julefestene i Downing Street i desember i fjor.

Boris Johnson er i hardt vær. (Foto: AP/NTB)
Boris Johnson er i hardt vær. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

I desember i fjor, da England var under strenge koronarestriksjoner og alle slags ansamlinger var forbudt, anklages Boris Johnsons partikolleger og ansatte for å ha holdt flere fester.

Ifølge Dominic Cummings, som var Johnsons nærmeste rådgiver fram til november i fjor, skal det finnes bilder fra flere fester i Downing Street, skriver Sky News.

– Det er haugevis av bilder fra festene som det er uunngåelig at kommer ut. Og lister over inviterte som inkluderer ansatte i Downing Street og andre avdelinger, skriver Cummings på Twitter.

Johnson har bedt statssekretær Simon Case om å granske påstandene om festene. Minst tre ulike angivelige fester vil undersøkes: to som skal ha funnet sted i Downing Street 27. november og 18. desember 2020, og en som skal ha funnet sted i utdanningsdepartementet 10. desember 2020.

Pressesjefen skal ha vært der

Det er den angivelige festen 18. desember som har fått mest oppmerksomhet. Johnsons tidligere pressetalsperson Allegra Stratton trakk seg fra sin stilling tidligere i uken, etter at en video der hun øvde seg på å holde pressekonferanse på TV ble lekket.

I videoen tuller flere ansatte i Downing Street med festen som skal ha funnet sted.

Ifølge BBC skal Johnsons nåværende pressesjef, Jack Doyle, ha vært til stede. Han skal også ha holdt en tale og delt ut priser, mens 20 til 30 personer var til stede.

En kilde sier til BBC at det skal ha vært mat, drikke og selskapsleker på festen.

Høster kritikk

I Storbritannia er nå flere bekymret for at den tilsynelatende slappe holdningen til koronareglene fra de som styrer landet, vil undergrave etterlevelsen av nye koronarestriksjoner som trer i kraft denne uken.

Onsdag oppfordret Johnson folk i England til blant annet igjen å jobbe hjemmefra, og til å bruke munnbind innendørs på offentlige steder.

Samtidig har han blitt kritisert fra alle kanter i Storbritannia for de angivelige festene. I tillegg til medlemmer fra Johnsons eget konservative parti, har også Labour-politikere kommet med krasse ord.

– Tror statsministeren nå at han har den moralske autoriteten til å lede og be det britiske folket om å følge reglene? sa Labour-leder Keir Starmer torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer