Drapene i Marokko

Maren Uelands familie er gjort kjent med innholdet i tiltalen

Torsdag 16. mai gjenopptas rettssaken etter drapet på Maren Ueland i Marokko. Familien er blitt kjent med innholdet i den flere titalls sider lange tiltalen.

Bilde av Maren Ueland, sammen med hunden Alf Herman. Publisert med tillatelse fra familien. Foto: Irene Ueland / NTB scanpix
Bilde av Maren Ueland, sammen med hunden Alf Herman. Publisert med tillatelse fra familien. Foto: Irene Ueland / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Rettssaken hvor fire menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Maren Ueland fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen begynner igjen torsdag 16. mai. Ytterligere 20 menn er tiltalt i saken for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon.

Dette kommer fram i tiltalen på flere titalls sider, som Ragnar Falck Paulsen, de etterlattes bistandsadvokat, har gått igjennom sammen med Kripos og sine klienter. Han understreker at alle nyhetene i saken fram til nå har nådd familien via mediene.

– Innholdet i tiltalen er den første informasjonen mine klienter får først. Det var viktig. På denne måten unngår de å bli overrumplet om informasjon fra tiltalen plutselig skulle dukke opp i aviser, sier Falck Paulsen til Stavanger Aftenblad.

I tiltalen beskrives drapshandlingene i detalj.

Rettssaken mot de 24 tiltalte mennene ble satt i Salé, nabobyen til Marokkos hovedstad Rabat, 2. mai. Den ble imidlertid utsatt til 16. mai grunnet mangel på forsvarere.

Før rettssaken startet søkte de etterlatte om å få en marokkansk bistandsadvokat. Ifølge Falck Paulsen er dette ennå ikke på plass.

– Jeg ser på det som min oppgave som bistandsadvokat å varsle mine klienter så tidlig som mulig om nyheter i saken. Det er også grunnen til at mine klienter ønsker å være representert med en bistandsadvokat i Salé. For å få rask informasjon, sier Falck Paulsen til avisa.

Maren Ueland og hennes danske studievenninne var på tur i Atlasfjellene da de funnet drept ved byen Imlil 17. desember i fjor. Drapene er omtalt som en terroraksjon og sjokkerte hele Marokko så vel som i de to kvinnenes hjemland. Rettssaken i Salé er viet stor interesse fra et internasjonalt pressekorps.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer