Maradonas «Guds hånd»-drakt solgt for over 80 millioner

Diego Maradonas drakt fra den legendariske VM-kampen mellom Argentina og England i 1986 er solgt på auksjon for 84 millioner kroner.

Drakten Maradona brukte mot England i VM. Målene han scoret, er kjent som «Guds hånd» og århundrets mål. Foto: Matt Dunham / AP / NTB.
Drakten Maradona brukte mot England i VM. Målene han scoret, er kjent som «Guds hånd» og århundrets mål. Foto: Matt Dunham / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er auksjonshuset Sotheby's i London som har solgt den og opplyser selv om salgssummen på 7,1 millioner pund.

Auksjonshuset antok at prisen på drakten ville være mellom 45 og 70 millioner kroner.

Sju budgivere har kjempet om trøyen i auksjonen som startet 20. april og som ble avsluttet onsdag morgen.

Rekord

– Denne historiske trøyen er en håndgripelig påminnelse om et viktig øyeblikk, ikke bare i idrettshistorien, men i historien til det 20. århundre, sa Brahm Wachter, sjef for moderne samleobjekter i Sotheby's.

Maradona brukte den blå drakten i VM-kvartfinalen mot England i 1986, der han først scoret med «Guds hånd» og noen minutter senere gjorde 2-0 med et av tidenes dribleraid. Argentina vant kampen 2-1 på vei mot VM-tittelen.

– Dette er uten tvil den mest ettertraktede fotballdrakten som noen gang har vært på auksjon, og derfor er det passende at den nå har auksjonsrekorden for objekter av samme slag, sa Wachter.

Steve Hodge

Drakten var eid av England-spilleren Steve Hodge, som sto bak den feilslåtte klareringen som endte opp med at Maradona bokset ballen over keeper Peter Shilton og i mål. Hodge fikk drakten av Maradona etter kampen.

– Jeg gikk ned spillertunnelen, og Maradona kom mot meg. Jeg bare dro av meg drakten, og vi byttet der og da. Jeg har vært stolt eier av drakten i 35 år, sier Hodge ifølge Daily Mail.

Maradona-trøya har vært utstilt på Englands nasjonale fotballmuseum de 20 siste årene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer