Leslie Van Houten (69) under en høring om prøveløslatelse i 2017. Foto: NTB scanpix / AP
Leslie Van Houten (69) under en høring om prøveløslatelse i 2017. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer

Leslie Van Houten

Mansons yngste disippel forblir i fengsel

Leslie Van Houten (69), det yngste medlemmet av den morderiske kulten Manson-familien, har mandag blitt nektet løslatelse.

Publisert

Tre ganger har høringer i fengselet endt med anbefalinger om at Van Houten kan løslates, men også på den tredje gangen ble anbefalingen avslått. Denne gangen er det California-guvernør Gavin Newsom som gjør som sin forgjenger Jerry Brown.

– Selv om jeg roser Van Houten for hennes forsøk på å rehabilitere seg og anerkjenne forbrytelsene, er jeg bekymret for hennes potensial for framtidig vold, sier Newsom i en uttalelse.

– Van Houten var en ivrig deltaker i drapene på LaBianca-paret, tilføyer guvernøren.

69-åringen ble en del av den såkalte Manson-familien – kretsen rundt Charles Manson – på slutten av 1960-tallet. Hun var 19 år gammel da hun deltok i drapene på Leno La Bianca og hans kone Rosemary en dag etter at «familien» drepte filmregissøren Roman Polanskis gravide kone, skuespilleren Sharon Tate, og fire andre i 1969.

Drapene var starten på det Manson trodde var en kommende rasekrig. Han kalte krigen «Helter Skelter» etter Beatles-sangen fra The White Album.

Van Houten var den yngste Manson-tilhengeren som deltok i et av de mest bestialske drapene i nyere, amerikansk historie. Hun ble dømt til døden, men straffen ble omgjort til livstid i fengsel da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet. Da saken ble gjenopptatt, ble hun på nytt dømt til livstidsstraff. Siden da har hun tatt videregående utdanning og fått anerkjennelse for å være en mønsterfange.

Charles Manson døde i november 2017, 83 år gammel. Han ble aldri en fri mann.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.