Mannskap på to cruiseskip i Kristiansand må bli om bord

Mannskapene på to cruiseskip som ligger i Kristiansand får ikke lov til å gå i land på grunn av frykt for coronasmitte. Totalt dreier det seg om 600 personer.

Cruiseskipet Viking Sun fra Viking Cruises, her utenfor Ålesund, ligger til kai i Kristiansand sammen med søsterskipet Viking Jupiter. Mannskapene får ikke lov å gå i land på grunn av smittevernstiltak. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Cruiseskipet Viking Sun fra Viking Cruises, her utenfor Ålesund, ligger til kai i Kristiansand sammen med søsterskipet Viking Jupiter. Mannskapene får ikke lov å gå i land på grunn av smittevernstiltak. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det to norskregistrerte cruiseskipene Viking Sun og Viking Jupiter som ligger til kai i sørlandsbyen. De venter på at cruisenæringen kan starte opp igjen, noe som tidligst skjer til høsten.

På hvert skip er det for tiden rundt 300 besetningsmedlemmer, men disse skal etter hvert reduseres til en minimumsbemanning på 80 på hvert skip, skriver Fædrelandsvennen.

– På skipene bor mannskapet tett på hverandre. Hvis det kommer smitte om bord, så vil den fort bli spredt. Derfor følges alle smittevernregler som finnes. De stoler ikke på at verken kristiansanderne eller noen andre er fri for smitte. Mannskapet har ikke lov til å gå i land i det hele tatt, kanskje med unntak av å gå på kaia innenfor gjerdene, sier Morten Kinn, skipsagent for European Cruise Service, om landlovsnekten.

Rederiet prøver å få sendt hjem flere hundre av mannskapene, men er avhengige av at hjemlandene tar dem imot, noe som ikke er helt uproblematisk for enkelte av dem som kommer fra asiatiske land.

Fire Viking-cruiseskip ligger nå til kai i Norge. I tillegg til de to i Kristiansand, ligger det ett skip i Ålesund og ett i Kristiansund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer