Mannen som ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg, var en 34 år gammel svensk statsborger

Det var en 34 år gammel svensk statsborger som ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg lørdag.

En mann ble skutt og drept av politiet på Valaskjold, Sarpsborg lørdag morgen. Her er krimteknikere ved stedet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
En mann ble skutt og drept av politiet på Valaskjold, Sarpsborg lørdag morgen. Her er krimteknikere ved stedet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver politiet i en pressemelding. De har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet og har nå i all hovedsak avsluttet den aktive delen av etterforskningen av hendelsen som ledet til politiets utrykning.

Mannen ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg lørdag morgen. Politiet sa en akutt og kritisk situasjon gjorde at de løsnet skudd. Mannen hadde forfulgt en annen mann før situasjonen der det ble skutt, oppsto, opplyste politiet lørdag.

– Avdøde var 34 år og svensk statsborger. Både han og fornærmede var beboere på Tuneheimen vandrehotell, men det er ikke avdekket noen nær relasjon mellom partene, skriver politiet.

– Fornærmede har i mediene uttalt seg om hendelsesforløpet, og våre opplysninger samsvarer med det han har opplyst. Avdøde skal ha oppsøkt ham på bopel bevæpnet med én eller to kniver. Fornærmede ble redd og valgte å rømme fra leiligheten, hvorpå avdøde fulgte etter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer