Mannen bak T-bane-angrepet i Tokyo ønsket dødsstraff

En mann utkledd som Jokeren, skadet 17 personer i et knivangrep på T-banen i Tokyo på Halloween. Han ønsket å drepe folk og bli dømt til døden, ifølge politiet.

Politi og øvrige nødetater på en togstasjon i Tokyo på Halloween etter at en 24-åring angrep togpassasjerer med kniv og brennbar væske. Foto: Kyodo News via AP / NTB.
Politi og øvrige nødetater på en togstasjon i Tokyo på Halloween etter at en 24-åring angrep togpassasjerer med kniv og brennbar væske. Foto: Kyodo News via AP / NTB. Vis mer
Publisert

Mannen (24) hadde i månedsvis fundert på hvordan han kunne dømmes til døden, opplyste politiet ifølge lokale medier. Han skal med vilje ha valgt et ekspresstog for voldshandlingen fordi disse togene stopper sjeldnere og er ofte fulle av passasjerer.

Mannen var utkledd som skurken Jokeren fra tegneserien og filmene om Batman. I tillegg til å knivstikke passasjerene, spredte han en brennbar væske som han tente på. Han ble pågrepet om bord i toget. En mann i 60-årene ble alvorlig skadd i angrepet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer