Vold i nære relasjoner

Mann voldtok og mishandlet kona over flere år – risikerer forvaring

Mandag begynner rettssaken mot en 37 år gammel mann som er tiltalt for en rekke voldtekter og mishandlinger av sin daværende ektefelle gjennom tolv år.

En 37 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for voldtekt og mishandling av sin daværende ektefelle gjennom tolv år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
En 37 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for voldtekt og mishandling av sin daværende ektefelle gjennom tolv år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

37-åringen fra Oslo er tiltalt for å ha sikret seg samleie ved vold eller truende atferd ved flere anledninger, forsøk på det samme, samt for en rekke tilfeller av fysisk mishandling, og brudd på besøksforbud.

Hendelsene begynte allerede dagen etter bryllupsfesten i 2006, og fortsatte gjennom tolv år i parets bolig på Oslos østkant.

Retten skriver også at «han kontrollerte hvilke klær hun fikk ha på seg, hvor hun fikk gå, hva hun fikk gjøre, og hvem hun fikk ha kontakt med, herunder nektet han henne å være sammen med venner og gå på norskkurs.»

Den siste hendelsen som er nevnt i tiltalen stammer fra 22. mai 2018, da han tok kvelertak på ektefellen og truet med å drepe henne. Mannen fikk besøksforbud 20. september 2018, men tok gjentatte ganger kontakt med kvinnen.

Retten har lagt ned påstand om forvaring for mannen, samt opprettholdelse av besøksforbudet. Det er satt av fem dager til rettssaken i Oslo tingrett.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer