Mann varetektsfengslet i fire uker etter knivstikking i Sandnes

En mann i 20-årene er varetektsfengselet i fire uker etter at en mann ble knivstukket Sandnes søndag. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

En mann i 30-årene ble fraktet med ambulanse til Stavanger universitetssjukehus med det politiet betegner som alvorlige skader etter en knivstikking i Hana søndag. Foto: Ida Hammer/Sandnesposten / NTB
En mann i 30-årene ble fraktet med ambulanse til Stavanger universitetssjukehus med det politiet betegner som alvorlige skader etter en knivstikking i Hana søndag. Foto: Ida Hammer/Sandnesposten / NTB Vis mer
Publisert

Påtalemyndigheten begrunner fengslingen med betydelig fare for bevisforspillelse og påvirkning av vitner, skriver Stavanger Aftenblad.

Påtalemyndighet vektlegger også at det er flere involverte i saken og at saken fremdeles er tidlig i etterforskningsfasen.

Fredag ble det bestemt at mannen skal sitte fire uker i varetekt, med opptil 2 uker brev- og besøksforbud. Det kom fram i et fengslingsmøte i Stavanger tingrett.

Grov kroppsskade

Mannen ble pågrepet onsdag og siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til det, etter at en mann ble knivstukket i bydelen Hana i Sandnes søndag. Han erkjenner ikke straffskyld og begjærer seg løslatt.

Ifølge politiet er mistanken mot mannen noe svekket siden pågripelsen.

– Det foreligger ikke lenger skjellig grunn til mistanke for medvirkning til kroppsskade. Gjennom etterforskningen har vi imidlertid funnet informasjon som har gitt grunnlag for å sikte mannen for et ran begått på et tidligere tidspunkt, opplyser politiadvokat Christine Kleppa i en pressemelding.

Ytterligere én person siktet

Det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom ranet og voldshendelsen på Hana, ifølge politiet.

En annen mann i 20-årene som også er siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til det, er foreløpig ikke pågrepet.

Ifølge politiet tyder opplysninger i saken på at det er snakk om en alvorlig hendelse internt i et miljø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer