Mann tok med seg «klenodier» under tømmingen av Helge Ingstad: Dømt for tyveri

Mann i 30-årene ble dømt for tyveri etter å ha tatt med seg «klenodier» fra fregatten Helge Ingstad under tømmingen av skipet.

Mannen var leid inn for å tømme fregatten etter forliset. Tok med seg «klenodier» hjem. Foto: Marit Hommedal / NTB
Mannen var leid inn for å tømme fregatten etter forliset. Tok med seg «klenodier» hjem. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Natt til 8. november 2018 ble fregatten Helge Ingstad påført enorme skader etter å ha kollidert med lasteskipet Sola. Det ble etter hvert vurdert at skipet ikke var til å redde, og det endte opp på Hanøytangen for destruksjon.

Før fregatten ble sendt dit, ble den slept til Haakonsvern militærbase for tømming av utstyr og eiendeler. I forbindelse med oppdraget var ulike firmaer leid inn for å bistå med arbeidet.

Nylig måtte en mann i 30-årene, med tilknytning til et av selskapene, møte i Bergen tingrett tiltalt for grovt tyveri ved å ha forsynt seg av militært materiell tilhørende Forsvaret, melder Bergensavisen.

Mannen ble dømt til 172 timers samfunnsstraff. Dommen omfatter også bruk og oppbevaring av narkotika, samt flere tilfeller av heleri, bæring av kniv, brudd på våpenloven og kjøring uten gyldig førerkort.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer