Mann tiltalt for to drapsforsøk etter villet kollisjon

En 37 år gammel mann er tiltalt for to drapsforsøk etter at han med vilje kjørte inn i en annen bil på E6 i Sarpsborg i februar i fjor.

Fra ulykkesstedet der den tiltalte mannen ifølge tiltalen kjørte inn i en tilfeldig annen bil i svært høy hastighet i februar i fjor. Han er tiltalt for to drapsforsøk. Foto: Freddie Larsen / NTB.
Fra ulykkesstedet der den tiltalte mannen ifølge tiltalen kjørte inn i en tilfeldig annen bil i svært høy hastighet i februar i fjor. Han er tiltalt for to drapsforsøk. Foto: Freddie Larsen / NTB. Vis mer
Publisert

I en hastighet på over 180 kilometer i timen kjørte den tiltalte 37-åringen fra Fredrikstad forbi en rekke biler på både venstre og høyre side da han om formiddagen 25. februar i fjor kjørte med sin ektefelle i bilen på E6 gjennom Østfold.

Ifølge tiltalen forsøkte han å drepe kona og en annen kvinne da han med vilje kjørte inn i en annen personbil på motorveien. Mens ektefellen kom fra kollisjonen med lettere skader, ble den kvinnelige føreren i den andre personbilen påført alvorlige hodeskader. Påkjørselen gjorde at kvinnens bil snurret rundt.

– Hun overlevde, men ble påført brudd på hodeskallen med hjernehinneblødninger. Per 31. desember 2021 var hun fortsatt 100 prosent sykmeldt, står det i tiltalen.

Statsadvokat Karl Kristian Nordheim varsler at han vil legge ned påstand om erstatning til de fornærmede, kontaktforbud mot ektefellen og tap av førerretten for alltid.

Statsadvokaten varsler også at det subsidiært kan bli lagt ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern for 37-åringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer