Mann tiltalt for smugling av mer enn 100 kilo narkotika

En 44 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å smugle store mengder heroin, amfetamin, hasj og kokain til Kristiansand.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Beslaget som ble gjort av tollvesenet i Kristiansand lørdag 18. desember 2021, er det største som er gjort i havna i Kristiansand noensinne, skriver Fædrelandsvennen.

I en varebil som mannen hadde med seg på danskeferja Superspeed, fant politiet 18 kilo heroin, 14,5 kilo amfetamin, 68 kilo hasj og 1,9 kilo kokain.

Føreren av varebilen forklarte tollbetjentene at han hadde med seg et vareparti som han skulle levere i Oslo, og han viste fram fakturaer for varene. Under samtalen fattet tollbetjentene mistanke, og derfor bestemte de seg for å undersøke bilen og varene nærmere.

Varepartiet, som besto av nudler, chips og godteri, ble tatt ut. Og helt innerst i bilens lasterom lå fem kartonger med narkotika.

Mannen ble varetektsfengslet etter beslaget.

– Vårt mål er å holde ham varetektsfengslet inntil det foreligger en rettskraftig dom, sier politiadvokat Morten Formoe i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer