Mann tiltalt for seksuell omgang med ukrainsk flyktning og for overgrep mot 13 jenter

Mannen som er tiltalt for å ha utnyttet en ukrainsk flyktning for seksuell omgang, møtte i retten onsdag. Han er også tiltalt for overgrep mot 13 jenter.

Nord-Troms og Senja tingrett. Foto: NTB.
Nord-Troms og Senja tingrett. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 20-årene møtte onsdag i Nord-Troms og Senja tingrett der saken med til sammen 14 fornærmede skal behandles over 13 dager.

Overgrepene mot de mindreårige jentene skal ha funnet sted mellom 2016 og 2020. Han erkjente straffskyld for de fleste av disse i retten, skriver Dagbladet.

Han er også han tiltalt for å ha utnyttet en 17 år gammel ukrainsk flyktning for seksuell omgang, noe han ikke erkjente straffskyld for.

Hendelsen skal ha funnet sted i mars, og jenta hadde da nettopp kommet til Norge fra Ukraina.

Hun skal forklare seg i retten, skriver Nordlys.

For de involverte fornærmede og deres familier har ventetiden vært en belastning, forteller bistandsadvokat for fire av de fornærmede, Helen Jenssen.

– Generelt vil jeg si at dette er en anledning til å få satt et punktum. Alle har ventet på rettssaken, sier Jenssen til Nordlys.

Politiet har fått kritikk for å ikke ha bedt om at mannen ble varetektsfengslet utover de fire ukene han satt fengslet i 2020.

– Sett i ettertid så skulle vi ønsket at vi hadde gjort en annen vurdering, har politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen i Troms politidistrikt sagt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer