En mann er tiltalt for overgrep som skal ha funnet sted for 20 år siden. Fornærmede var da kun fire-fem år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En mann er tiltalt for overgrep som skal ha funnet sted for 20 år siden. Fornærmede var da kun fire-fem år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Mann tiltalt for overgrep i Bergen etter 20 år

En mann i 50-årene skal møte i retten tiltalt for overgrep som skal ha funnet sted for 20 år siden. Fornærmede i saken var da fire-fem år gammel.

Publisert

Overgrepene pågikk fra 1997 til 2001, ifølge tiltalen, skriver Bergens Tidende. Da var den tiltalte mannen naboen til jenta.

Først i 2017 anmeldte den da voksne kvinnen mannen. Statsadvokat Kristine Herrebrøden tok ut tiltale i januar i år. Ifølge Herrebrøden er strafferammen 21 år, men hun ønsker ikke å gå inn på omstendighetene rundt de påståtte overgrepene eller bevisoppgaven.

– Det er ikke uvanlig at seksuelle overgrep anmeldes først når den fornærmede er blitt voksen, sier hun.

Mannens forsvarer, advokat Kent Fredriksen, sier klienten ikke erkjenner straffskyld for forholdene.

– Han stiller seg uforstående til det som fremkommer av tiltalen. Dette er en stor belastning for ham, sier Fredriksen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.