Mann tiltalt for ni straffbare forhold på en time

En mann i 30-årene er tiltalt i Nord-Troms og Senja tingrett for ni tilfeller av vold, trusler og andre forhold som skjedde i Tromsø på en time i april.

Det var i gågata Storgata at flere av forholdene fant sted. Illustrasjonsbilde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Det var i gågata Storgata at flere av forholdene fant sted. Illustrasjonsbilde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Det hele begynte en ettermiddag sent i april, da han oppsøkte sin tidligere samboer som han nylig hadde blitt ilagt besøksforbud mot, skriver iTromsø.

Knapt en halvtime senere befant mannen seg i Tromsø sentrum. I tur og orden slo han fem ulike menn i ansikt, hode, bryst og hals i Storgata og andre steder i sentrum. Ti minutter senere pågrep politiet mannen, men ikke før han hadde drapstruet to politibetjenter. Senere forsøkte han å spytte en politistudent i ansiktet.

På bakgrunn av alle ni forholdene er mannen tiltalt under tre ulike paragrafer av straffeloven. Rettssaken skal avholdes 27. mai, og det er satt av sju timer til saken. Det hele har gått svært fort – tiltalen mot mannen ble tatt ut allerede 16. mai.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer