Mann tiltalt for hallikvirksomhet i Bergen

En mann i 40 årene er tiltalt for hallikvirksomhet, etter at eiendomsselskapet mannen drev leide ut leiligheter til prostitusjon i Bergen og flere andre byer.

En mann i 40 årene må møte i Hordaland tingrett tiltalt for hallikvirksomhet. Også en ukrainsk kvinne må møte i saken. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
En mann i 40 årene må møte i Hordaland tingrett tiltalt for hallikvirksomhet. Også en ukrainsk kvinne må møte i saken. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

Politiet oppdaget i fjor vår at flere leiligheter som ble brukt til prostitusjon, var leid ut av det samme eiendomsselskapet. I midten av september ble en mann i 40-årene, som ledet selskapet, pågrepet, skriver Bergens Tidende.

Få dager etter pågripelsen, aksjonerte politiet mot 19 av leilighetene som selskapet disponerte. I 17 av leilighetene møtte politiet prostituerte.

I midten av februar må mannen, som nekter straffskyld, møte i Hordaland tingrett. Han er tiltalt for hallikvirksomhet – altså tilrettelagt for at andre kan drive med prostitusjon.

Sammen med mannen må også en ukrainsk kvinne møte. Hun skal ikke ha noen direkte relasjon til mannen, men politiet mener hun har tilknytning til et bakmannsapparat i utlandet.

Ifølge politiet skal salget av seksuelle tjenester ha gitt en total inntjening på 30 millioner kroner fra 2018 til september i fjor. Politiet mener videre at den tiltalte mannen via sitt boligutleiefirma har tjent 7,4 millioner kroner i den samme perioden.

Også mannens samboer ble pågrepet sammen med mannen, men hun er sjekket ut av saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer