STEINKJER:

Mann tiltalt for ett drap og to drapsforsøk

En mann i 30-årene er tiltalt for ett drap og to drapsforsøk etter at han kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer i påsken.

Nødetatene på stedet i Steinkjer der flere personer ble påkjørt i påsken. Nå er en mann tiltalt for ett drap og to drapsforsøk i forbindelse med påkjørselen. Foto: Privat / NTB
Nødetatene på stedet i Steinkjer der flere personer ble påkjørt i påsken. Nå er en mann tiltalt for ett drap og to drapsforsøk i forbindelse med påkjørselen. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert

21 år gamle Sigve Bremset ble drept da mannen natt til 9. april i år kjørte en varebil opp på fortauet og inn i en folkemengde i Kongens gate i Steinkjer.

– Han kjørte på Bremset, som havnet under bilen. Bremset døde etter kort tid av skadene han ble påført, står det i tiltalen.

Det var Adresseavisen som omtalte den først.

Mannen i 30-årene er også tiltalt for drapsforsøk på en mann og en kvinne. Mannen ble truffet og påført mindre skader, og også kvinnen ble truffet.

I tillegg er mannen tiltalt for promillekjøring og for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Steinkjer24 skrev i mai at han hadde en alkoholpromille på 2,1 da han ble pågrepet etter påkjørslene.

Statsadvokaten varsler i tiltalen at det kan bli lagt ned påstand om forvaringsstraff når saken kommer opp i Trøndelag tingrett over fem rettsdager fra 30. oktober.

Mannen har tidligere erkjent straffskyld da han var siktet. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Mannens forsvarer, advokat Anne Marstrander-Berg, sier til Adresseavisen at hun ikke vil kommentere tiltalen før hun har snakket med sin klient.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer