Mann tiltalt for drap i Stavanger

En mann i 40-årene er tiltalt for et drap begått i Stavanger i november i fjor. Mannen hevder han handlet i nødverge.

En mann er tiltalt etter et drap på Vestre Platå i Stavanger i november 2022. Foto: Carina Johansen / NTB
En mann er tiltalt etter et drap på Vestre Platå i Stavanger i november 2022. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

– Tiltalte anfører at han handlet i nødverge og vil av den grunn ikke erkjenne straffskyld, sier mannens forsvarer, Svein Kjetil Lode Svendsen til Stavanger Aftenblad.

Mannen ble pågrepet i Oslo få dager etter drapet. To andre personer ble pågrepet og siktet i saken, men det er altså bare mannen i 40-årene som er tiltalt.

Av tiltalen fremgår det at den avdøde ble skutt i hånden og magen og senere slått i hodet med et brekkjern. Han døde kort tid etter av hodeskadene.

Den tiltalte har tidligere forklart at han ønsket å få offeret ut av en leilighet som tilhørte en annen. Da ble han truet på livet, hevder han.

– Han slo mot meg, men jeg klarte å blokkere. Samtidig tok jeg tak i en gjenstand og slo med denne, har han tidligere sagt til Aftenbladet.

Det er satt av en uke til rettssaken, som etter planen skal starte i Sør-Rogaland tingrett i midten av november, et drøyt år etter drapet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer