Mann tiltalt for drap i Drammen

En mann i 30-årene er tiltalt for drap etter at en mann døde på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018.

En mann i 30-årene er tiltalt for drap et dødsfall på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018. Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
En mann i 30-årene er tiltalt for drap et dødsfall på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018. Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Mannen ble pågrepet i forbindelse hendelsen. En mann i 60-årene ble kritisk skadd, og mannen i 30-årene ble siktet for vold.

Siktelsen ble senere utvidet til drap da mannen i 60-årene senere døde som følge av skadene han ble påført.

Det er nå tatt ut tiltale mot mannen i 30-årene, ifølge NRK. Politiet mener volden som førte til dødsfallet, var gjort i psykotisk tilstand. Han kan dermed bli dømt til tvungen psykisk helsevern istedenfor fengsel.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer Anders Green til NTB.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld i det han mener at han ble angrepet og handlet i nødverge. Han er naturligvis lei seg og fortvilet over det fatale utfallet denne episoden fikk, sier Green.

Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder