En mann i 30-årene er tiltalt for drap et dødsfall på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018. Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
En mann i 30-årene er tiltalt for drap et dødsfall på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018. Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Mann tiltalt for drap i Drammen

En mann i 30-årene er tiltalt for drap etter at en mann døde på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen i slutten av juni 2018.

Publisert

Mannen ble pågrepet i forbindelse hendelsen. En mann i 60-årene ble kritisk skadd, og mannen i 30-årene ble siktet for vold.

Siktelsen ble senere utvidet til drap da mannen i 60-årene senere døde som følge av skadene han ble påført.

Det er nå tatt ut tiltale mot mannen i 30-årene, ifølge NRK. Politiet mener volden som førte til dødsfallet, var gjort i psykotisk tilstand. Han kan dermed bli dømt til tvungen psykisk helsevern istedenfor fengsel.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer Anders Green til NTB.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld i det han mener at han ble angrepet og handlet i nødverge. Han er naturligvis lei seg og fortvilet over det fatale utfallet denne episoden fikk, sier Green.

Saken er sendt til Drammen tingrett for beramming.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.